
1 opakowanie kleiku ryżowego
1 kostka masła (lub margaryny)
2 jajka
20 dkg cukru
proszek do pieczenia (na koniec łyżeczki)
Sposób przygotowania:
Masło, cukier, żółtka utrzeć. Dodać kleik i ubitą pianę z białek, dobrze wymieszać. Układać ciasteczka na blachę za pomocą łyżeczki (ja robiłam takie mniejsze na pół łyżeczki). Piec na jasny kolor (ja piekłam około 20 minut w temperaturze 160 st.C, ale wiadomo każdy piekarnik jest inny).
Brzmi pysznie, moze kiedys wyprobuje :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie kiedyś też miałam ochotę zrobić Steff takie ciacha żeby trochę jej urozmaicić bezglutenową dietę ale na posiadaniu chęci się skończyło ;) Ale fakt świetnie wyglądają te ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze w środku robię dziurkę i dodaję dżem porzeczkowy :)
OdpowiedzUsuńHmmm... no to następnym razem spróbuje :-)
Usuńmniam! tak tez pewnie zrobie!
Usuń